Mini kivi
A természet kicsi, de annál erősebb csodája!
A mini kivi a mogyorónál nagyobb, a kivihez hasonló ízű, de annál kisebb, fürtökben csüngő gyümölcs.
Külső héja nagyon vékony, sima és nem molyhos, így hámozás nélkül is fogyasztható.
Magyarországon érési ideje: szeptember – október eleje. Vitamin- és antioxidáns-tartalma kiemelkedő.

Mit rejt egy apró bogyó?
C-vitamin
Akár négyszer annyi, mint a citrusfélékben – 230 mg / 100 g. Támogatja az immunrendszert.
Antioxidánsok
Véd a sejtöregedés, a stressz és betegségek ellen – természetes pajzs a szervezetnek.
E-vitamin
Támogatja a szív- és érrendszert. Kétszer több, mint egy avokádóban – zsírszegény formában.
A-vitamin
Fontos a szem, csont és fogak egészségéhez – különösen gyermekek számára.
B6-vitamin
Segít szabályozni a vércukorszintet – ugyanannyi, mint egy adag spenótban.
Karotinoidok
Béta-karotin, lutein – védelem a szemnek, szívnek, sejteknek.