phone +36 70 318 9472 email info@minikivi.hu

A mini kiviről

A mini kivi a mogyorónál nagyobb, a kivihez hasonló ízű, de annál sokkal kisebb fürtökben csüngő gyümölcs. Külső nagyon vékony héja, sárgászöld, nem molyhos, ezért hámozatlanul könnyedén fogyasztható. Augusztus végén, szeptember elején érik.

Több mint 20 nélkülözhetetlen tápanyagot és számos vitamint tartalmaz, és a szuper élelmiszereként besorolt ​​gyümölcs csúcsához közel esik. Ez az egyik leggazdagabb C-vitamin-forrás. Kiemelve néhány fontosabb jellemzőit és hatásait:

Antioxidáns
– amely a szervezet első védekező ereje a betegségek elleni küzdelemben
C-vitamin
– a narancs C-vitaminjának ötszöröse (legfeljebb 430 mg / 100 g friss súly (FW))
– a természet immunerősítő védelme a megfázás és az influenza ellen
– tisztítja a testet a szennyeződésektől, és segít leküzdeni a stressz és az öregedés hatásait
E-vitamin
– kétszer annyi, mint egy avokádóé
– jó forrás – rendkívül nehéz megtalálni az alacsony zsírtartalmú ételforrásokban
– segít csökkenteni a magas koleszterinszintet és csökkenti az artériák szűkületét
A-vitamin
– nélkülözhetetlen a látás, a normális csont, a fogfejlődés érdekében
B6-vitamin
– megegyezik egy adag spenót mennyiségével
– segít fenntartani a normális vércukorszintet
Karotinoidok
– karotinokat (elsősorban béta-karotint), luteineket és xantofilokat tartalmaz (legfeljebb 0,93 mg / 100 g FW)
– a magas karotinoidtartalmú ételek a rák, a szívbetegségek és például a szürkehályog kockázatának csökkentéséhez járulnak hozzá
Aktinidin
–  fehérjebontó enzim, mely a táplálékkal bevitt fehérjék emésztési idejét rövidíti le a bélcsatornában, ezzel megelőzi a rothadásos emésztést, így kevesebb toxin és bélsár marad a bélcsatornában és a belek falán
– jelentősen hozzájárulnak a szervezet méregtelenítéséhez
Tápértéke:
10 g fehérjét, 6 g zsírt, 113 g szénhidrátot, 8 g szerves sót, 8 g rostot tartalmaz kilogrammonként.